ABOUT THE SERIES

In de vierdelige documentaireserie STAAL volgen we staalfabriek Tata Steel en zijn buren in veranderende tijden. Na een eeuw staalproductie in de duinen van Wijk aan Zee staan de bewoners van de IJmond lijnrecht tegenover elkaar. Voor veel IJmonders is de fabriek hun leven en hun brood. Zij zien het rokende gevaarte in de duinen als een vanzelfsprekend onderdeel van het landschap.

Andere, vaak nieuwe, bewoners maken zich ernstig zorgen over hun gezondheid. Plannen om groen te gaan produceren komen misschien wel te laat. Want het geduld raakt op en het protest van omwonenden tegen Tata Steel groeit. STAAL gaat over de grote vraag van nu: hoe leef je samen, als de belangen zo uiteenlopen?

TRAILER

SHOWRUNNER MAAIK KRIJGSMAN DIRECTORS JOEY BOINK & MAAIKE DE GRUYTER  IDEE & MONTAGE PELLE ASSELBERG DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY JOOST VAN HERWIJNEN  SOUND RIK MEIJER RESEARCH WYTZIA SOETENHORST & RENE VAN ‘T ERVE EXECUTIVE PRODUCER JORIKE VERLAAN COMMISSIONING EDITOR MANON VAN DER SLUIJS (HUMAN) PRODUCERS WILKO BRANDSMA & PAUL BEEK

OMROEP HUMAN EN DE HAAIEN | 2024